Η ομάδα μας
 

Ο Σύλλογος Αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα (Σ.Α.Ε.Γ.), από την ημέρα της ίδρυσής του, μετρά σημαντικό αριθμό εκδηλώσεων και ενεργειών κοινωνικού χαρακτήρα στις οποίες έχει λάβει μέρος ή έχει οργανώσει. Εδώ και μια οκταετία ο Σ.Α.Ε.Γ  βρίσκεται στο πλευρό φορέων, συλλόγων, ιδρυμάτων και οργανισμών, συμβάλλοντας κατά το δυνατόν στην ενίσχυση του έργου τους. Με στόχο τη την καλύτερη οργάνωση τέτοιων ενεργειών και τη δημιουργία ενός πυρήνα κοινωνικής δράσης για τα μέλη του συλλόγου, από τον Απρίλιο 2010, με την ίδρυση της ομάδας κοινωνικής προσφοράς του Σ.Α.Ε.Γ. «ΔΡΩ», έχουμε εντείνει τις προσπάθειές μας για την επίτευξη ακόμη μεγαλύτερων στόχων και την κάλυψη μεγαλύτερου μέρους αναγκών διαφόρων φορέων και οργανισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα «ΔΡΩ» που μεγαλώνει με τη μέρα, ξεκίνησε το έργο της με σκοπό την προσφορά ανιδιοτελές έργου και πάνω από όλα χαράς στο συνάνθρωπο. Με την ονομασία, «ΔΡΩ,» μια λέξη που δηλώνει τρομερή ενέργεια και όρεξη και με τη θέληση των μελών της ομάδας για προσφορά, οι κεντρικοί στόχοι της ομάδας «ΔΡΩ» για τη σεζόν 2010-2011 σχετίζονταν με το τρίπτυχο:

  • Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Α.Ν.Υ. «Η ΣΤΕΓΗ»: Το 1986, η Ένωση Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.), θεμελίωσε το Κέντρο  Κοινωνικής Φροντίδας Α.Ν.Υ. «Η ΣΤΕΓΗ» στη θέση Κιτέζα Λαγονησίου Αττικής. Σκοπός της Ε.Γ.Ν.Υ.Α. είναι η μέριμνα για την προστασία, περίθαλψη, διαπαιδαγώγηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, σωματική αγωγή και επαγγελματική κατάρτιση ως και αποκατάσταση, κοινωνική προσαρμογή και ενασχόλησης περί τα αθλητικά, εφ’ όρου ζωής, νοητικώς υστερούντων ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών, αμφότερων φύλων.

  • Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» στη Νέα Μάκρη, λειτουργεί από το 1953 σαν φορέας παροχής προστασίας και εκπαίδευσης παιδιών. Σήμερα το ίδρυμα περιθάλπει περίπου 200 άτομα, από 3 ετών, που μπορούν να παραμείνουν μέχρι 30 ετών. Τα άτομα αυτά φοιτούν ανάλογα στον Παιδικό Σταθμό, στο Ειδικό Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο ή εκπαιδεύονται στα Εξειδικευμένα Εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης βοηθούμενα από την Ειδική Επιστημονική Ομάδα του Ιδρύματος καθώς και από θεραπευτικά και δημιουργικά προγράμματα.

Περίπου 50 παιδιά στο Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου: Το Κέντρο Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου λειτουργεί από το 1949 πάντα με  πολιτικούς πρόσφυγες και είναι το μόνο κρατικό κέντρο της χώρας. Τη διαχείριση του Κέντρου έχει αναλάβει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.  Βασική αποστολή του Κέντρου είναι η φιλοξενία ατόμων που διώκονται για τις πεποιθήσεις τους στην χώρα προέλευσης τους.

Προσεχείς εκδηλώσεις

Νοέμ.
2014

Συλλογή ειδών ανάγκης για το ΠΙΚΠΑ Βούλας - Συντονισμένη ενέργεια με Ε.Γ και Συλλ.Γονέων

Χριστουγεννιάτικος Στολισμός στη Στέγη

Περιβαλλοντική Ενέργεια ΔΡΩ - Συντονισμένη ενέργεια με Ε.Γ και Συλλ.Γονέων - Καθαρισμός Παραλίας και Βυθού (Βάρκιζα)

Δεκ.
2014

Χριστουγεννιάτικη Λαχειοφόρος στο bazaar του σχολείου

Ιαν.
2015

Επίσκεψη στη Παμμακάριστο για δρατηριότητα

Μάρ.
2015

Επίσκεψη στη Στέγη για πασχαλινή κατασκευή

Απρ.
2015

Θέατρο με τη Παμμακάριστο

Μάι.
2015

Ημέρα Πολιτισμού στο σχολείο - fundrasing event του ΔΡΩ και του ΣΑΕΓ